Cauta-ti Armonia

Standard

Când armonia este absentă din existenţa noastră, din noi înşine, acel spaţiu este cu siguranţă populat cu disconfort, cu sentimentul că “lipseşte ceva important,” cu probleme în diverse planuri, cu frici, cu temeri, cu nefericire şi în ultimă instanţă, cu boli, cu patologii ce se manifestă în plan fizic, mental sau emoţional.

Armonia, din punctul meu de vedere, este starea de graţie în care te-ai întâlnit cu Tine cel autentic, cel lipsit de măşti, de frici, de prejudecăţi, de false valori, de inutile ierarhizări, de eronate dogme. Armonia este reconectarea la spiritul divin şi la universul a cărui parte integrantă şi importantă suntem. Iar o condiţie esenţială a devenirii întru armonie este reunificarea trup-minte-suflet, prin readucerea lor în starea de congruenţă, de aliniere, de echilibru. Unii dintre noi supraestimăm aspectul mental în detrimentul celui trupesc sau emoţional; unii se îngrijesc excesiv de trup uitând ca trupul nu-i decât un “ambalaj” (preţios, e drept, dar doar un ambalaj) al minţii şi al sufletului; unii îşi joacă viaţa pe o singură carte – cea a inimii, pierzând, adesea, sănătatea trupului şi a minţii care se vor şi ele recunoscute ca părţi cu miza importantă în jocul existenţei.

Prea puţini dintre noi ori prea târziu pricepem că fiecare aspect din noi, trup, minte sau suflet are nevoie de aceeaşi preţuire şi aceeaşi grija; când atenţia noastră se îndepărtează de unul din aspecte, apare dezechilibrul iar dizarmonia începe să-şi facă simţită efectele.

Tot ce spun este simplu şi deloc nou; omenirea a ştiut dintotdeauna aceste lucruri, dar oamenii ca indivizi au ignorat, au omis ori au uitat să se folosească de ceea ce ştiau.

Poate că este nevoie să ne reamintim mereu că, paradoxal, lucrurile cele mai valoroase şi cele mai căutate sunt mereu tocmai cele mai accesibile, cele mai la îndemâna noastră.

 Poate că este nevoie să ne reamintim de efectul complex al lucrurilor simple. . .

Clara T

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s