Lasa-te pe Tine in fiecare loc…

Standard

,,Plec departe  ca sa uit de problemele de-acasa,, , ,,incerc ceva nou ca sa ies din rutina,,  ,  ,,schimb locul, schimb norocul,,   . Adesea, ne surprindem ca facem diverse lucruri, activitati, ca luam diverse decizii care au ca singur obiectiv sa ne indepartam un pic sau mai mult de teritoriul arhicunoscut al cotidianului care adesea devine apasator si tern, lipsit de viata si de culoare. Plecam in vacante exotice in cautare de ,,special,, , de nou , de incitant, ne rezervam locuri la evenimente inedite, incepem cu entuziasm scoli si cursuri noi, ba chiar facem rocade radicale in viata profesionala ori in cea de cuplu.

Speram, la inceputul fiecarui drum mai nou, sa ne reinnoim, sa devenim mai buni, mai vii, mai plini de pasiune si-armonie.  Uneori se-ntampla asa. Dar cel mai des , oriunde am merge si orice am face nou, ne luam cu noi pe noi . Cel care-i pesimist, va vedea mereu numai apusul chiar si-n Tara Soarelui-Rasare, cel care e grabit, nu-si va tihni nicio vacanta, cel care e zgarcit isi va numara banutii pana si-n Pestera cu diamante a lui Aladin.  Cine e singuratic, degeaba se-ntovaraseste cu cineva pe drum, caci va privi-n pamant sau poate-n stele in loc sa –si scalde chipul in ochii celuilat. Cine e dependent-de-alcool, sa zicem,  nu va vedea, oricate i-ar iesi in cale, izvoarele cu-apa vie,  cu apa tamaduitoare, ci el se va lasa  purtat spre locuri cu bautura ademenitor-ametitoare.

Odata cu valiza,  te iei mereu  cu tine pretutindeni  , te porti la fel pe diferite drumuri si-apoi te-ntorci cu tine –acasa, mai bogat cu-n strat de bronz, cu cateva fotografii , cu un tom de ghiduri de calatorie si cu un brat prea-plin de suveniruri.  Si iti incalti din nou papucii confortabili, de sub pat…

Cand vrei cu-adevarat sa ,,uiti de tine,, , ,,sa lasi in urma grijile,,  , ,,sa umbli poteci noi,,  , ia-ti cel mult valiza. Pe tine lasa-te acasa. Cu tot cu toane, tabieturi, zone de confort, obisnuinte, ticuri, frici, prejudecati.  Devino…un vis al tau calatorind prin lume, fara de rang, fara de varsta, fara chiar de nume. Devino tot ce nu-ndraznesti sa fi in preajma mamei, a copiilor, a sefului, a doamnei profesoare. Devino un altfel de Tu- un Cineva ce stie ca orice drum e o calatorie …de placere, cu termen limitat doar de-oboseala pasilor  ce-au vizitat prea mult. Devino un turist in viata ta, si-aduna suveniruri din orice colt de zi, oricat de terna, de banala ar fi. Devino ghid pe drumul catre tine, devino calauza celor ce s-au pierdut poate-n intunecime. Devino…vasul tau de croaziera si harta pentru cel mai aventuros parcurs…  Devino exact acel Tu pe care vrei sa il gasesti fugind…de tine. Fa-ti , zilnic si oriunde te-ai afla, o viata colorata si plina de intensitate si  surprize, asa cum ti-o imaginezi de fiecare data cand planuiesti sa iti duci pasii pe -un drum nou. Nu-i niciun loc sa te salveze de rutina, de derizoriu, de plictis ori de ruina.. ,,Omul sfinteste locul,, spune o vorba din popor.

Caci Tu esti Calea, tot tu esti si harta, tu esti  si ghidul dar si Calatorul. Tu esti in toate, tu esti Tot…

…cand tu te vei schimba in cel care iti este dat sa fii cu-adevarat, de vei ramane acasa  sau vei pleca prin lume, prea putin conteaza.   Te vei lasa Tine  in  fiecare loc…

Clara T

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s