cu Incredere…

Standard

Cred ca fara Incredere lumea si existenta noastra ar fi ca si lipsite de Iubire si de Frumusete.  Daca frumusetea lumii  ne intampina de la nastere, fiindu-ne daruita de Creator, daca Iubirea o intalnim odata cu imbratisarea mamei si o reintalnim apoi, din timp in timp, in mod miraculos, in existenta noastra,  Increderea tine de fiecare din noi.

Increderea in tine insuti si in celalalt este un adevarat antreprenoriat, este un proces complex si nu intotdeauna usor de realizat.   Este nu doar un act de vointa, este si un act de curaj.

Increderea in tine insuti  pare mai la indemana si credem ca suntem maI putin expusi vreunui risc practicand-o. Uneori asa este. Imi promit ceva si fac ce spun.  Ma tin de cuvant. Devin una cu cuvantul dat . Poate pentru ca stiu care-mi sunt limitele, stiu ce pot si cat pot si nu promit mai mult decat pot face. Sau poate ca nu mi le cunosc, dar imi promit si promisiunea tinuta  devine ea insasi un factor de extensie a limitelor mele, ajutandu-ma sa cresc, sa imi depasesc propriul record…  Cand ai reusit sa ai incredere in tine, iti este lesne apoi sa ai incredere in celalalt.

Adesea, din pacate, se intampla asa: celalalt nu are incredere in el.  Vorba sa nu-i totuna cu fapta lui. Poate ca , atunci cand s-a angajat in fata lui sau in fata ta, sa faca sau sa nu faca ceva, nu a stiut prea bine cat si ce poate.  Ori poate stia, dar a considerat, din cine stie care motiv, ca …lucrurile se vor aseza de la sine. Poate ca nici nu i-a pasat nici de el nici de promisiunea data altcuiva.  Sunt oameni care pot ,,trai,,  fara incredere in ei si in ceilalti, asa cum sunt oameni care pot  ,,trai,,  fara dragoste si fara frumusete…    Tu insa, cel care ai incredere intr-un astfel de om si te bazezi pe cuvantul sau, pe angajamentul sau, te poti trezi, in fata promisiunilor netinute de acesta fata de tine, ca intr-un  desert fara margini, fara repere, fara adapost…    Desigur, poti intelege motivele celuilalt sau nu, le poti accepta ori ba,  insa asta nu te scuteste de  dezamagire, de tristete si de suferinta, asa cum,  oricat de complet ai intelege ca  pe pamant pot exista si catastrofe ce distrug pe alocuri  Frumusetea  ori  conflicte care indeparteaza pentru un timp  Iubirea, nu ai cum sa nu fii atins macar de umbra unui regret…

Daca stau sa ma gandesc mai bine, fara incredere , in tine si in egala masura in cel de langa tine, lumea si existenta noastra ar fi chiar mai greu de imaginat decat lipsite de iubire si frumusete…  Cand mergi la un chirurg sa te opereze, prea putin conteaza daca il iubesti  sau daca e…frumos. Dar daca nu ai incredere in el ca isi va face treaba respectand juramantul depus ca medic, e greu de crezut ca ai alege sa-ti dai viata pe mainile lui. Daca sunt urata sau nu ma iubesc pe mine insami  pot  totusi  sa imi asum , sa zicem, decizia de  a naste si/sau a creste un copil…insa daca  increderea in mine ca pot face asta ar fi precum un cec fara acoperire,  copilul ar deveni o victima nevinovata a unui adult fara responsabilitate…    Fara increderea ca daca masina din fata semaforul ui rosu se va opri pentru ca eu sa pot trece pe ,,verdele,, meu de pieton,  este greu de crezut ca as indrazni sa imi asum alegerea vreunei calatorii, fie ea si pana la magazinul de peste drum…

Fara increderea  in celalalt, in cuvantul lui dat siesi sau noua, este  mult, mult mai greu sa primim cu linistea cuvenita  miracolul Iubirii ori al Frumusetii vreunui dar.  Pana la urma, stim cu totii – Iuda a existat, iar Calul Troian se pare ca nu-i doar o legenda…

Tradati precum Isus, asediati  precum  Troia sau rataciti in desertul propriilor iluzii, ce ne-ar ramane de ales,  ce cale de urmat ?

Nu e usor de spus…  nici de facut…  dar este poate de stiut :

cuvantul netinut al celuilalt e un asediu ce poate sa te-nvete cum sa iti aperi ce-ai de pret  prin alte fortarete

niciun desert , oricat de-ntins ar fi, nu este fara de sfarsit si oriunde ori din vina cui te-ai rataci, Increderea in Tine te va calauzi spre locul cautat, poate nu azi, nici maine, dar sigur intr-o buna  zi !

Clara T

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s