un strop de parfum…

Standard

citim ca exista parfumuri de seara, dezi, dulci, amarui, unisex, tari sau discrete, potrivite uunei zodii sau alteia…

Pentru mine, un parfum este o stare de spirit, este atingerea olfactiva a unei emotii trecute sau prezente, este caldura unei zile toride de vara sau ninsoarea ce-ti ingheata obrajii iarna. Un parfum pe care il folosesc este un mesaj pe care il primesc sau il daruiesc, este o reevocare sau  anticipare, este foarte, foarte rar un hazard… Este un dialog cu mine, o pilula impotriva devitalizarii, o terapie impotriva tristetii sau plictiselii.

Givenchy, Kenzo, Dior, Versace sau Lauder nu sunt decat coduri facilitandu-mi dialogul necesar achizitionarii. Un alt limbaj imi este mie mai familiar si mai facil atunci cand vorbesc despre parfumuri: parfumul unui anume Craciun, parfumul unei anume iubiri, parfumul unei calatorii, al unei seri sau al unei despartiri. Prfumul posedat (si posedandu-ma) intr-o clipa sau alta a existentei mele imi impregneaza definitiv, inalterabil, memoria afectiv-olfactiva…asa incat instantaneu, involuntar, incontrolabil, resimtind in conjuncturi variate o anume aroma, sunt teleportata in retrairea starii originare asociate acelui parfum…

un parfum…poate fi nu doar un dar pentru trupul , care va mirosi ademenitor; un parfum  poate fi chiar un dar pentru suflet, un vehicul catre stari speciale, pe care le poti de unul singur sau, si mai bine, alaturi de altcineva.

un strop de parfum poate crea un ocean de bucurie si de placere…

Clara T

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s