zile libere

Standard

in zilele numite ,,libere,,  , cele de sarbatoare, de dupa sarbatori, de vacanta, suntem in fata posibilitatii de a ne modela timpul si continutul lui asa cum spunem noi ca ne dorim in restul anului dar nu reusim, datorita sefilor, orarului de la job, obligatiilor cotidiene, clientilor, angajatilor, traficului, aglomeratiei, temelor copilului, etc, etc…     in zilele libere ..toate acele pseudo-limitari si pseudo-constrangeri dispar: orasele se linistesc , devin aproape atonice, fara suflu, de parca ar fi devenit pustii. Masinile zac cuminti in parcari, soselele sunt aproape necirculate, obloanele trase la magazine, birourile inchise, chiar si usile caselor vecinilor si prietenilor sunt inchise, caci fiecare e plecat undeva sau retras in intimitatea casei.

in zilele libere avem tot timpul la dispozitia noastra. cumva, suntem invitati sa dam nas in nas cu indeplinirea dorintei noastre cea mai aclamata: timp pentru noi insine si pentru cei apropiati din familie! o parte in oameni se bucura de asta, pretuiesc acest dar. pentru inca o parte din oameni zilele libere, cu timpul lor liber, cu spatiul lor liber, cu toata libertatea lor de alegere, devin un factor greu de gestionat…     agitatia le lipseste-nu mai pot fugi in ea de zgomotul gandurilor lor. munca le lipseste-nu-si mai pot ascunde ideea non-valorii proprii in spatele importantei unor atributii din fisa postului. traficul le lipseste- nu mai pot ascunde ne-dorinta de a ajunge mai devreme la iubitul de-acasa in explicatia pertinenta a ambuteiajelor din orele de varf…

in zilele libere suntem mai liberi sa ne fim noua insine mai aproape. si nu e simplu… imi amintesc de un personaj din filmul ,,inchisoarea ingerilor,, –  dupa zeci de ani de inchisoare, in care isi dorise sa fie eliberat, cand, in sfarsit iese din inchisoare, libertatea cu tot ce insemna ea, il sperie atat de tare incat se auto-condamna la renuntarea la viata.

 

Clara T

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s