imbratisari

Standard
primesc zeci de e-mailuri zilnic despre E-uri alimentare, despre toxinele din atmosfera, despre efectul controversat al vaccinurilor, despre efectul nociv al tutunului, despre consecintele grave ale alcoolului, despre cate si mai cate ,,ceva-uri,, distructive. Astazi, o amica draga, mi-a trimis prin e-mail  un mic articol care m-a bucurat sa-l citesc si ma bucura sa-l impartasesc cu oricine va citi aceste randuri, caci cred cu toata fiinta mea in puterea vindecatoare si datatoare de Bine a atingerii. Iata  deci despre…
Beneficiile imbratisarii si ale atingerii:
– Imbratisarea reuseste, mai pregnant si mai vizibil decat multe din lucrurile care ne inconjoara, sa ne imbunatateasca starea de spirit si sa scada in schimb nivelul de stres.
– Conform unui studiu efectuat in cadrul Universitatii Carolina de Nord, nivelulcortizolului, un hormon secretat de glandele suprarenale in conditii de stres si tensiune, a scazut semnificativ cand persoanele participante la studiu au fost imbratisate de partenerii lor pentru minim 20 de secunde. Un nivel mare al cortizolului poate determina cresterea tensiunii si a nivelului de zahar din sange.
-Imbratisarea reduce tensiunea arteriala, avand astfel un efect benefic asupra inimii si prevenind instalarea anumitor boli ale inimii. Studii recente au demonstrat ca in timpul imbratisarii are loc o eliberare semnificativa de oxitocina, hormonul atasamentului si al iubirii, cel care determina sentimentul de afectiune si de apropiere fata de cineva.
-Imbratisarea are un efect calmant, avand rolul de a regla bataile inimii. Conform unui alt studiu, frecventa cardiaca a celor care se imbratiseaza se reduce cu 5-10 batai pe minut.
– Obiceiul de a imbratisa o persoana  faciliteaza circulatia sangelui catre organele vitale, contribuind astfel la prevenirea atacurilor de inima.
-Imbratisarea are un efect stimulant pozitiv si asupra sistemului nervos, fiind folosit de multe ori ca si tehnica terapeutica de catre multi psihologi.
-In timpul imbratisarii, se elibereaza in mod natural si alte substante chimice benefice, dopamina fiind una dintre ele. Dopamina este o substanta secretata de creier, responsabila de starea de bine si de buna dispozitie a unei persoane.
Imbratisati si lasati-va imbratisati !
Clara T
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s