puterea (de)limitata a prezentului

Standard
Traitul in prezent , revolutia nu demult proclamata a lui ,,aici si acum,, , comporta , ca orice pe lumea asta, o latura deficitara, o dimensiune precara ce contrabalanseaza efectele benefice si salutare ale unei existente eliberata de poverile trecutului si detasata de promisiunile negarantate ale viitorului. A trai in prezent si in locul in care se intampla sa fii , deconectat voit sau fara sa-ti dai seama, de radacinile fiintei care esti, radacini prinse bine in anii cei de demult , ori nelegat in vreun fel, macar cu firul vreunei dorinte, de ceea ce va fi sa fie fiinta ta in anii cei care vin, este o alta cale a ratacirii de sine. Provizoratul si improvizatia, negarea lantului cauzal al devenirii noastre, aducerea la tacere a ecourilor ce inca zac in noi si reducerea tuturor Viselor la limita prezentului sunt acte de  cenzurare a legilor firii si de autosabotare. Asa cum suntem  trup-minte-suflet, suntem  deopotriva trecut-prezent-viitor, cu tot ce implica amestecul alchimic dintre ele. ,,Carpe diem !,, include in miezul sau tot ce ai trait deja si  samanta a ceea ce vei trai.
,, Aici,, nu e doar locul unde te afli ci este capatul unui drum deja parcurs si poate fi singurul punct de plecare catre o destinatie viitoare.
 ,,Acum,, este un cerc pe care-l putem desena vicios ori virtuos, un cerc ce ne poate inchide in el sau dimpotriva, se poate deschide, transformandu-se in spirala ascendenta ce ne invita sa o parcurgem.
Puterea Prezentului, oricata conversatie se face in jurul ei si oricat de mult ne-o dorim de partea noastra, incepe doar acolo unde si doar atunci cand Puterea Trecutului ii preda stafeta si se termina acolo unde si atunci cand Puterea Viitorului ne castiga increderea, devenindu-i aliati.

Clara T

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s