o poveste fara nume(1)

Standard

Pe drumul catre Tara Comorilor se vedeau mergand,  intr-o buna zi , trei calatori. Unul dintre ei se numea  Neincrezatorul, al doilea se numea Saritorul iar al treilea se numea Singuraticul. Nu stiu de ce ii chema asa; tot ce stiu este ca fiecare din ei parea foarte diferit de ceilalti, atat de diferiti pareau incat era greu de inteles ce cautau ei in una si aceeasi directie. Pentru ca erau diferiti, se contraziceau intr-una si-si faceau calatoria si mai grea si mai obositoare decat era, caci Tara Comorilor era o tara indepartata, indepartata si la care nu ajungi cu una cu doua. Neincrezatorul se plangea intr-una; nu era copil, dar se purta precum un copil nemultmit si vesnic suparat. Se atarna de bratul Saritorului si desi se sprijinea de el, ii reprosa mereu ca nu e indeajuns de rapid si de efficient. Ba, mai mult, cand se intampla sa fie vreo groapa, vreun obstacol, vreo primejdie, desi Saritorul reusea, prin eforturi imense, sa treaca cu bine si     s a-l ajute si pe Neincrezator, acesta era nerecunoscator si bombanea  intr-una ca lucrurile putea fi facute si mai bine. Saritorul, nu stiu ce-i datora Neincrezatorului, nu stiu nici de ce mergeau impreuna, lipiti parca unul de altul ca de-o vraja  urata, cert este ca el era mereu binevoitor si generous, gata in orice clipa sa faca ceva pentru celalalt. Nu stiu de unde avea energie si rabdare, dar avea, desi ochii ii era obositi, trupul slabit, vocea adesea aproape stinsa. Nu stiu cand manca, nici cand se odihnea. Saritorul era mereu present la datorie, precum o umbra fidela a Neincrezatorului. Singuraticul…ei bine, Singuraticul isi vedea de treaba lui, inainta spre Tara Comorilor, in ritmul lui, de-abia scotea cate o vorba cu ceilalti doi calatori. Cand fu intrebat de acestia daca nu ar vrea sa vina mai aproape, sa  formeze un mic grup toti trei, sa vorbeasca sau sa se imprieteneasca ori chiar sa se ajute cu vreun sfat, ceva, Singuraticul raspunse ca el nu are de ce sa li sealature. Ca el stie ce face, ca are toate resursele sa ajunga la capatul calatoriei cu success, ca , pur si simplu, nu are nevoie de nimeni si de nimic…  Ceilalti doi radeau de el si-I spuneau ca-i arogant si rece si nepasator si egoist sic ate si mai cate altele, de nu vrea nimeni sa le auda. Singuraticul le replica pe un ton taios ca e mai bine asa,ca el,  decat  ca cei doi, care iata, nu puteau decat unul cu altul, ceea ce era jalnic,demn de mila sin de rasul lumii….

Intr-o seara, cand inaintau ei agale, in fata lor aparu un Munte. Un Munte inalt, inalt pana privirea abia putea ajunge. Si lat, lat cat ar fi trebuit sa-l ocoleasca intr-un timp prea indelungat pentru ca ajungerea la destinatie sa mai aiba vreun sens. Un Munte de netrecut.  Un munte in fata caruia Nincrezatorul incepu sa planga si sa se agate si mai tare de Saritor, un munte in fata caruia Saritorul se simti dintr-o data obosit si neputiincios, incapabil sa treaca el insusi dincolo, daramite sa-l mai ajute si pe Neincrezator. Iar Singuraticul, el spunea intr-una: ,,nu stiu chiar cum ma voi descurca, dar o sa o fac! O sa o fac si nu am nevoie de nimeni! O sa vedeti!,,. Iar vocea lui, desi puternica, era insotita de un tremur interior, pe care nimeni parea sa nu-l vada…   De frica, de ingrijorare, de oboseala, se certau, isi aruncau unul altuia cuvinte urate, se acuzau si isi faceau clipele din fata Muntelui si mai grele decat erau…

Veni noaptea, si, obositi fiind, adormira; inainte de a adormi, Singuraticul spera sa gaseasca a doua zi  o idée de a trece Muntele, Saritorul isi dorea  un miracol, ca , de pilda, sa se trezeasca si sa vada ca Muntele disparuse ca prin farmec , iar Neincrezatorul se ruga ca ceva sau cineva sa faca ceva pentru ei , pentru a-i ajuta sa treaca dincolo de Munte.

Si incepura, in somn, sa viseze…

(iar ca sa stim ce au visat, mai avem un pic de asteptat… sau poate de imaginat…)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s