despre dependente

Standard

nu obisnuiesc sa fac reclama cartilor al carui autor sau editor sunt, consider ca prin niste mecanisme subtile, necontrolate de mine, cartile ajung in mainile celor care au nevoie de ele, la momentul potrivit. cartea despre dependente, pe care am lansat-o ieri, poarta , se pare, in sine, campul energetic al…dependentei, caci imi da senzatia ca are nevoie de sustinere, are nevoie suport exterior pentru a se face cunoscuta, pentru a se face utila, pentru a-si indeplini menirea pentru care a fost scrisa. iar latura mea codependenta va fi folosita de data asta pentru a promova o carte ce poate folosi, daca nu celor care se afla in dependenta, macar persoanelor din preajma acestora. Cartea se numeste  ,,Acolo unde poti fugi de tine si de viata ta, o incursiune in lumea dependentei si a comportamentelor adictive,, , ii sunt editor si coautor alaturi de psihlog Cristiana Levitchi si a aparut la Editura Ascendent – http://www.edituraascendent.ro .

Iata un fragment din ea:

,,Exista si dependente care nu afecteaza in mod negativ si sunt dependente care distrug pur si simplu individul si pe cei din jur; sunt dependente al caror drum are cale de intoarcere si dependente ,,one-way ticket,,. Sunt dependente care  afecteza pe termen scurt si dependente care afecteaza pe termen lung. Sunt dependente acceptate legal si moral si dependente puse la zid in orice timp si-n orice cultura. Sunt dependente pe care le recunoastem usor si le putem combate si dependente perverse, sofisticate, ce ni se insinueaza in existenta subtil, fara sa avem vreo putere asupra lor. Sunt dependente al caror pret il putem plati si-l acceptam, sunt dependente cu un pret nejustificat de mare. Sunt dependente care, in mod paradoxal, pot fi, intr-un anume moment, baze pentru (re)constructie si sunt dependente care au efect de detonare a intregii existente.

CONSECINTELE DEPENDENTELOR SUNT CIRCUMSTANTIALE , difera in functie de tipul de dependenta, in functie de multiple variabile ce tin de personalitatea celui in cauza, in functie de ,,vechimea,, sau recidiva dependentei in istoria personala a individului, in functie de mediu si nu in ultimul rand in functie de modul in care individual o abordeaza. Fiecare fiinta este unica si UNICITATEA PERSOANEI IMPUNE PERSONALIZAREA  ABORDARII DEPENDENTEI  SI A METODELOR DE PREVENTIE, GESTIONARE SI/SAU TRATAMENT.

Pana la un punct, dependenta poate tine de alegere; dincolo de acest punct dependenta devine o forta ce domina, aproape imbatabila. Indiferent de stadiile sau de chipurile ei, este bine ca dependenta sa fie recunoscuta de cel  in existenta caruia ea se afla; odata recunoscuta, este nevoie sa fie acceptata caci prin neacceptare,se va crea un camp de forte conflictuale in care persoana isi va pierde timp, resurse, energie, pe sine insusi;  recunoasterea si acceptarea unei situatii problematice sunt conditiile necesare  fara de care vindecarea, schimbarea nu sunt posibile. Aceste conditii nu sunt insa suficiente- lor este nevoie sa  li se alature , printre altele: motivatia, vointa, resursele interioare, responsabilizarea, ajutorul din afara, curajul, increderea, credinta , dorinta de libertate  si  o mare, mare Iubire de Sine.,,

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s