un loc, un joc

Standard

niciunde nu-mi reamintesc atat de eficace, asa cum o fac pe terenul de golf, de frumusetea adesea de neinteles a vietii, de spectacolul adesea privit din unghiul cel (mai) nepotrivit, al existentei fiecaruia din noi. nu stiu ce alt loc si ce alt joc iti poate oferi posibilitatea de a experimenta,  exact ca in viata,  risc si prudenta, spontaneitate si planificare, incredere si deznadejde, incantare si epuizare, prietenii si adversitati, reguli si transgresarea lor, drumuri drepte si ocolisuri, zambete si strigate de furie, curaj si lasitate, frumusete pura si mize nu intotdeauna imaculate, fericirea de a fi invingator si lacrimile vazute sau nu, ale esecului . cum mai spuneam nu demult, imi este de ajuns si o zi de joc pe un teren de golf ca sa ma reconectez (in caz ca me deconectasem) cu Lumea si cu Viata, asa cum sunt ele, ca sa ma regasesc (in caz ca ma pierdusem) pe mine insami, asa cum sunt si sa ma bucur  pur si simplu de tot ce exista…

pe terenul de golf constientizez clar pozitia mea intre pamant si cer (sau intre cer si pamant), imi pot vedea limitele si vazandu-le, pot alege sau nu sa le transform in resurse ori pur si simplu sa le respect. acolo reusesc sa pricep ca intentia nu este suficienta pentru a ajunge la un rezultat asa cum nici cele mai performante strategii nu sunt o garantie a succesului. acolo am de fiecare prilejul de a experimenta adesea surpriza ca desi fac tot ceea ce este corect, tot ceea ce ,,trebuie,, dupa toate manualele, indicatiile sau sfaturile celor experimentati, jocul nu se soldeaza cu succes, iar alte ori, cand las mintea , tehnicile, experientele si strategia deoparte, cateva lovituri inspirate ,relaxate imi pot genera un scor laudabil.

iti joci jocul cu ceea ce ai la indemana , cu ceea ce esti , cu ceea ce crezi ca esti , cu ceea ce cred si ceilalti ca esti sau poti fi, cu ceea ce simti, iti joci jocul deopotriva dupa cum alegi sau dupa cum iti ofera natura conditii, iti joci jocul cu parteneri potriviti sau nu, cu bucuria unui copil sau cu incrancenarea unui parior.

pe terenul de golf, ca si in viata, poti sa participi la joc sau doar sa te uiti la altii, poti sa inveti din greseli sau poti da vina pe orice gandacel care-ti iese in cale, poti sa te bucuri chiar daca pierzi sau poti sa te plangi chiar si cand castigi, pentru ca nu ai castigat si mai mult.

golful pentru mine este un prilej inedit si provocator de a invata lucruri noi si de a-mi reaminti lucruri uitate. asa cum este de fapt intreaga mea viata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s