cu incaltari (ne)potrivite

Standard

 

Azi dimineata, mergand la un curs, am ales niste sandale care se potriveau cu ce ma imbracasem,desi stiam ca imi fac rani si pe-al caror toc (prea inalt) nu am invatat sa merg. Am intarziat la curs caci mersul mi-era impiedicat si dureros iar la-ntoarcerea acasa , ma gandeam daca e mai bine sa sufar pana la capatul drumului mergand iar in durere si incet sau sa renunt la incaltari si sa merg desculta prin bucuresti. Fiindu-mi frica sa nu ma ranesc si in talpi prin marunte si invizibile cioburi de pe-asfalt, fiindu-mi greu sa fac fata eventualitatii scenariului in care trecatorii, uitandu-se la mine, desculta, mi-ar fi aruncat priviri sau grimase incomode, am ales sa imi spun: ,,rezist durerii, asta e, imi asum consecintele alegerii unor sandale nepotrivite,,.  Noroc insa ca pe drum am gasit magazine cu atatia pantofi dornici sa-si gaseasca picioarele potrivite !!!

Mi-am ales asadar perechea (de incaltaminte) care mi se potriveste, am cumparat-o, am incaltat-o  iar restul drumului spre casa l-am parcurs in ritm vioi si Zambind !

Perechea de sandale ce o alesesem dimineata am pus-o intr-o punguta transparenta  si mergeam cu ea in mana. Cineva pe drum mi-a admirat-o: ,,-ce sandale frumoase!,,  ,,frumoase dar incomode,, , i-am raspuns, in timp ce multumeam noilor incaltari pentru starea de bine pe care o simteam mergand cu ele. Nu stiu inca ce sa fac cu sandalele inalte si cu bretelute care-mi ranesc pielea. Nu-mi vine sa le arunc. Am un atasament anume fata de ele. Poate am sa-mi invat picioarele sa mearga pe tocuri. Ori am sa le folosesc doar in timpul unui dans sau la o scurta petrecere. Sau poate am sa le pastrez,  o vreme, undeva, intr-un colt unde stau toate acele lucruri pe care nu le mai folosesc dar a caror existenta in preajma mea imi da o stare de (pseudo)confort , pana cand voi invata sa imi aleg si sa pastrez doar ceea ce imi este potrivit si ceea ce am cu adevarat nevoie eu…

Clara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s