,, De ce fac eu asta? ,,

Standard

 

Putini oameni,din cate stiu eu,  atunci cand fac un anume lucru, se intreaba si isi raspund cu onestitate la intrebarea: ,,care este motivul pentru care eu fac asta?,,.

Si mai putini oameni isi intreaba semenii : ,, de ce faci tu asta?,,  , multumindu-se,de regula, cu raspunsul la intrebarea ,, ce mai faci?,,

Daca, rar, (ne) intrebam sau suntem intrebati : ,,de ce fac(i) asta?,,  raspundem  stereotip , superficial si fugitiv : ,,de placere,, , ,,pentru ca trebuie,, , ,, pentru ca asa se face,,  …sau variante similare…

Cand nu stim clar de ce incepem sa facem ceva, nu stim nici daca si nici cum  sa continuam, nu stim nici (cand) sa ne oprim. Cand nu stim de ce facem un lucru, nu stim nici sa evaluam daca facerea lui e un succes, un esec sau …o plimbare in jurul cercului.

Facem  adesea lucruri in virtutea unei forte  care ne atrage sau ne impinge, iar cand ne trezim facand, incepem, jenati sau siguri pe noi si/sau pe mastile noastre, sa dam o forma, un nume, un ,,alibi,, fortei  careia ne-am predat timpul, energia , fiinta: ,, fac pentru ca… imi place,, , ,,pentru ca trebuie,,  , ,, pentru ca sa fac bani ,, , ,,pentru ca sa ajut lumea,,  , ,,pentru ca sa evoluez,,  ,  ,,pentru ca asa se face,,  ,  ,,pentru ca  nu am de ales,,   si alte mii de ,,pentru ca…,,

Facem  lucruri pentru a inainta catre ceva sau catre cineva; facem si lucruri incercand sa umplem goluri  imposibil de umplut   prin ,,a face,, . Facem lucruri si pentru a fugi de ceva sau cineva.

Facem lucruri (si) ca sa nu ne simtim simtamintele si ca sa nu ne lasam inundati  de propriile ganduri. Facem (si) lucruri  fara rost, facem si lucruri care nu ne (mai) reprezinta . Facem adesea …mai putin , mai mult sau …cu totul altceva decat ne dorim  ori decat avem nevoie noi si/sau cei carora le dedicam  ,,facerile,, noastre. ..

Cand ne vom intreba si ne vom raspunde responsabil si onest, inaintea inceperii  fiecarui act marunt sau maret : ,,de ce fac eu Asta? ,,  ,  conceptele gen:  ,,succes,, , ,,esec,,  ,  ,, satisfactie,,  , ,,frustrare,, ,  ,,gresit,, , ,,corect,, ,,start,,-,,calatorie,,-,,capat de drum,,  , ,,sens,, -,,non-sens,,-,,consens,, -,,contrasens,, , se vor  amesteca si  se vor transforma alchimic  intr-un ,,CEVA,, asumat  atat cat e nevoie si asa cum e nevoie, un ,,CEVA,, zamislit dintr-o forta ce este in  coeziune cu noi si  ne ajuta  sa inaintam  ori sa ne oprim  din orice facem, in functie de alegerile proprii  .

Cand stim de ce facem ceva  (chiar si cand nu ne dorim acel ceva)  vedem mai clar si motivele ce stau in calea   lucrurilor pe care (inca) nu le facem (desi  ni le dorim).

De ce scriu toate astea? Pentru ca scriind, totul imi devine mai clar.

De ce vreau sa impartasesc si altora ceea ce scriu? Pentru ca , cine stie, vreun raspuns de-al meu, ori vreo intrebare de-a mea  , va face cuiva vreo alegere mai potrivita, vreo alegere mai…

clara.    🙂

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s